Skip to main content

WordPress?!

Защо трябва да използвам WordPress? Моят стар сайт не е ли достатъчно добър?

В тази статия сме съставили списък с няколко причини, поради които трябва да използвате WordPress, по какви начини можете да го използвате и кой използва WP.

Кой Ползва
WordPress Към Днешна Дата

Най-добрата част за този софтуер е, че е лесен за използване и достатъчно гъвкав за почти всичко. Това е основната причина, поради която той е станал толкова популярен. Според последни данни, WP се ползва за повече от 22,5%  от всички сайтове в интернет.

Благодарение на силните му функции, много от водещите марки използват WP за захранване на уеб сайтовете си, включително, но не само: Time Magazine, Google, Facebook, Sony, Disney, LinkedIn, New York Times, CNN, eBay и други.

WordPress е безплатен, като свободата

WordPress е безплатен софтуер. Това означава, че сте свободни да го изтеглите, инсталирате, използвате и промените. Можете да го използвате, за да създадете уеб сайт. Той също така е с отворен код, което означава, че изходният код на софтуера е достъпен за всеки, който може да учи, да го модифицира и да играе с него.

В момента има 2600+ WP теми и 31 000+ WP плъгини, които са безплатни. Можете да ги изтеглите, инсталирате и използвате на всеки уеб сайт.

За да стартирате тази система за управление на съдържанието, всичко от което се нуждаете е домейн и уеб хостинг.

Поради естеството на отворения код, WordPress е софтуерен продукт на общността. Поддържа се от голяма група доброволци, повечето от които са WP консултанти с активен интерес към развитието и поддържането му. Всеки може да допринесе за развитието на софтуера, като напише лепенки, отговаря на въпросите за поддръжката, пише плъгини, създава теми, превежда WP и актуализира документацията.

С помощта на WordPress ставате част от тази страхотна общност. Получавате безплатна поддръжка от други членове на общността, изтегляте безплатни приставки и теми. A след като имате малко опит със софтуера, можете дори да допринесете обратно към общността.

WordPress е лесен за използване и обучение

WordPress се използва от милиони хора и почти всеки ден нови хора се присъединяват към общността му, като създават първите си уеб сайтове, задвижвани от тази система за управление на съдържанието. Причината, поради която хората бързо се приспособяват към него, е, че е доста лесен за използване.

Ако искате някой с опит да надстрои вашия WP сайт, тогава нашите талантливи членове на екипа са щастливи да ви помогнат да започнете.

За всеки свързан с WordPress проблем можете да търсите в мрежата или да ни попитате и определено ще намерите помощ.

WordPress е разширяем чрез използване на теми и приставки

Повечето хора, които използват WP, не са нито уеб дизайнери, нито програмисти. В интерес на истината повечето хора започват да използват този софтуер без предварително познаване на дизайна на уеб сайтове.

Причината, поради която WordPress е такъв идеален кандидат е, че има хиляди безплатни шаблони (теми), от които можете да избирате, така че да можете да дадете на Вашия уеб сайт всеки вид, който искате. Има тема на WP за почти всичко. Независимо дали искате тема за фотография, тема на списание, тема на портфолио или тема на електронна търговия. Има добра тема за всеки уеб сайт.

Неговите теми са лесни за персонализиране, защото много от тях идват със свой панел с опции. Той ви позволява да променяте цветовете, да качвате лого, да променяте фон. Можете да създавате красиви плъзгачи и да правите други готини неща с уебсайта си, без изобщо да пишете никакъв код.

WP е супер гъвкав и може да бъде разширен с помощта на приставки. Точно като темите, има хиляди безплатни и премиум плъгини, които можете да използвате. Не само тези плъгини могат да добавят допълнителна функционалност към WordPress, има много плъгини, които могат да добавят изцяло нова платформа към вашия WP сайт.

WordPress е привлекателен за търсачките

WordPress е написан с използване на стандартен код за високо качество и създава семантична марка, която прави сайта Ви много привлекателен за търсачките.

По дизайн той е много SEO приятелски, и можете да го направите още по-приятелски чрез използване на WP SEO плъгин.

WordPress е лесен за управление

WordPress идва с вграден updater, който ви позволява да обновявате своите плъгини и теми от вашия табло за управление. Той също така ви уведомява, когато има налична нова версия, за да можете да я актуализирате чрез натискане на бутон. Можете да запазите цялото си съдържание в WP безопасно, като настроите автоматични редовни архиви.

WordPress е безопасен и сигурен

WordPress е разработен с оглед на сигурността, затова се смята за напълно безопасно и сигурно да се стартира уеб сайт. Въпреки това, точно като реалния свят, интернет може да бъде несигурно място.

Там има натрапници, които искат да поставят ръцете си на колкото се може повечесайтове.

WordPress може да се справи с различни типове носители

Използването на WordPress не е ограничено само до писането на текст. Той идва с вградена поддръжка за обработка на изображения, аудио и видео съдържание. Можете също да го използвате за управление на документи или файлове.

Също така поддържа oEmbed активирани уеб сайтове, което означава, че можете да вградите видеоклипове от YouTube, Instagram снимки, Tweets и Soundcloud аудио просто като поставите URL адреса в публикацията си. Можете дори да позволите на посетителите ви да вграждат видеоклипове в коментарите.

По какви начини да използвате WordPress?

Тази система за управление на съдържанието може да се използва по много различни начини. Тя е отворена за възможности. Можете да използвате WP като следното:

  • Аркада
  • Блог
  • Система за управление на съдържанието (CMS)
  • Галерия
  • Портфолио
  • Уебсайт за оценка
  • Магазин за пазаруване
  • Сайт за видео колекции
  • Сайт за членство

Имайте предвид, че по-горе са само някои примери за това как можете да използвате WordPress. За да видите как други водещи фирми използват WP, посетете WordPress Showcase.

Надяваме се тази статия да отговори на въпроса ви защо да използвате WordPress. Най-добрият начин да изпитате истинската му сила е да го използвате. Опитайте и ни кажете какво мислите.