Skip to main content

Респонсив лого – Защо респонсив логата са най-новия тренд, който трябва да имаш за твоя бранд.

В случай, че сте пропуснали имейла – светът на брандовете се  променя … постоянно … и промяната ще продължи да бъде единствената константа. Ролята на бранда е преди всичко да се ангажира с потребителя, който се е развил от еднопосочна комуникация (говорене на потребителя) в двупосочна комуникация (която започва със слушането на потребителя). Без съмнение търговските марки трябва безпроблемно да се впишат в живота на своя потребител. Това представлява все по-голямо предизвикателство, тъй като каналите за пазаруване продължават да се развиват и оформят тази промяна. Ключово за собствениците на марки е да стоят близо до клиентите си и да се движат без усилия с тях. Респонсив иконите/логата/дизайните са показателни за това състояние на ума. С толкова много цифрови канали от компютър към телевизор, от лаптоп до таблет и смартфон, които да гледат, света на бранд връзката изисква той да може да се представя по-адаптивно.

Дигиталният дизайнер от Великобритания Джо Харисън е направил сайт, който изследва този нов подход за бранд дизайн, демонстрирайки с някои големи световни марки, как всяка от тях може да отговори на по-малък размер на браузъра (или изглед). Интерактивното проучване на Джо демонстрира колко успешно може да се представи една марка, когато тя е заменена от по-плавен, бранд-ориентиран подход на изображението вместо буквалния превод на гайдлайна на бранда. “Концепцията изучава различната сложност на символите, използвани на устройствата“, обяснява Харисън, “и има за цел да намери перфектния баланс на простотата по отношение на размера на екрана“.

Този подход към комуникацията с респонсив бранд изисква споделено мислене между собственика на марката/мениджъра, дизайнера на бранда и дигиталния дизайнер. Но освен това, той поставя въпроса: какви други елементи и дейности на марката биха могли да се възползват от същата тази респонсив нагласа?

Следете блога ни за още интересни новини.