Skip to main content

Защо се нуждаеш от добро лого?

Вашето лого често е първото впечатление, което правите на потенциалните клиенти. Трябва да сте сигурни, че то привлича нужното внимание.

То също така трябва да се откроява от конкурентите ви. Затова е важно да видите какво правят те и след това да се опитате да се разграничите.

В крайна сметка се нуждаете от лого, което символизира идентичността на бранда ви и какво правите, за да направите трайно впечатление.

Но когато става дума за инвестиране на трудно спечелените ви пари в направата на лого дизайн, може да се създадат цял куп проблеми. Особено когато не сте запознати с процеса, който води до създаването на лого, от което можете да се гордеете.

Проблемът с евтиното лого

Това вероятно е най-честият въпрос, който получавам. Много често разликата между добрият лого дизайн и лошият се корени в процеса на привеждане на идеята ви до реалност.

Има много лого дизайнери, които ще обещаят евтини лога и ще ви доставят 6, 8 или дори 10 първоначални лого концепции, от които можете да избирате. Обикновено те се получават от евтини и неквалифицирани офшорни дизайнери на свободна практика.

Тези оферти може да звучат атрактивно по номинална стойност, но реалността е, че вие ще трябва да разработите професионален дизайн накратко сам. Може да имате късмет да получите поне една концепция, която ви харесва. Тогава най-вероятно ще прекарате безброй часове от вашето ценно време, като постоянно преразглеждате тази концепция, докато не сте доволни. Евтините дизайнери често нямат опит да вземат и интерпретират дизайн брийфа.

Тайната е в дизайн изискванията

Когато става дума за лого, което ви кара веднага да помислите “Защо аз да не го направя?” Виждали ли сте някога дизайн, който да ви направи такова впечатление?

Това е така, защото дизайнерът е взел предвид шестте най-важни фактора за създаване на иконично лого, които са:

  1. Лесно ли е да се опише?
  2. Запомня ли си?
  3. Дали изглежда добре в черно и бяло?
  4. Мащабно ли е? Т.е. работи ли, когато е отстрани на писалка или на билборд?
  5. Това е от значение за вашата индустрия?
  6. Съответства ли на вашата персонална марка?

Макар да смятате, че лесно можете да излезете с отговорите, по-добро решение е да получите външна перспектива от квалифициран бранд консултант. В края на краищата, логото е нашият хляб и ние лесно можем да ви кажем какво ще работи и няма да работи от самото начало.
Някои лога може да изглеждат като добра идея по някое време. Но след като бъдат приложени върху хартия, те стават твърде претрупани, включват твърде много думи или цветовете дори не съвпадат.

Винаги препоръчвам да се срещнете дизайнера си лице в лице, тъй като това ви позволява да установите контакт и наистина помага на дизайнера да  почувства това, което искате. Плюс това означава също, че ще получите много по-качествен дизайн за по-малко време и усилия, без загуби.

Защо не започнете с бранд консултация?

В GNL Media отделяме време да научим за вашия бизнес, продуктите и услугите, които предлагате, и вашите основни ценности по време на първоначална консултация. Това ни дава възможност колективно да разработим много изтънчен и полиран дизайн, така че да можем да създадем фантастични лого концепции.

Ако смятате, че се нуждаете от редизайн или познавате някого, който е на път да направи грешката да инвестира в един от тези евтини лого пакети, моля, свържете го с нас. Ще се радваме да ви дадем първата консултация безплатно, без никакво задължение.