Skip to main content

Как да бъдеш перфектния клиент за твоя графичен дизайнер

Точно както при всяка връзка, идва време за определен социален етикет, който позволява приятелството да процъфтява, като изслушване, любезност, щедрост, поддържане на връзка с хората, от които се интересувате и т.н. Ако едно приятелство не постигне нужното ниво на уважение, то просто няма да се получи. Повечето хора разбират тези неизказани правила за приятелство, но ако никога не сте работили с графичен дизайнер преди (или дори и да сте), добре е да знаете какво графичният дизайнер намира за важно, за да можете да бъдете най-добрият клиент и да дадете на проекта си най-добрия шанс за успех.

Така че ще ви посветим в една малка тайна, чрез която ще извлечете максимума от вашия графичен дизайнер и ще направи всички щастливи …

Дизайн етикет – 5 съвета, чрез които да извлечете максимума от вашия дизайнер

Доверете се на вашия дизайнер

Ако твоят дизайнер е нещо като мен, то той обича да си сътрудничи по проекти. Винаги съм готов и искам да чуя мнения и идеи. Аз обаче няма да бъда склонен да правя промени, които няма да работят, независимо от това колко убедителни ще бъдете.

Ако искате най-добрия резултат за вашия проект, честността и професионалният съвет ще бъдат безценни. Доверете се на вашия дизайнер. Неговият опит и познания са безценни. В края на краищата, за това си плащате.

По-голямата картина

Запазете вниманието си върху по-голямата картина и не се съсредоточавайте върху дребните неща. Дизайнерите имат голямо внимание към детайлите, но също така знаят кога да спрат да проектират. Понякога придвижването на неща наоколо ненужно разстройва баланса на останалата част от оформлението. Придържайте се към основната цел на проекта. Желаният резултат и малките неща скоро ще бъдат забравени, щом дойде датата на старта. Ролята на графичния дизайнер не е просто да създаде нещо, което изглежда добре, а да изведе твоя проект напред, за да можеш да преминеш към следващото нещо.

Не променяйте мнението си на всеки 5 минути

Получете яснота преди началото на проекта, дори ако това отнема повече време и усилия от очакваното. Планирането е такава важна част от проекта и без него, времето и парите се губят и търпението може да се превърне в разочарование. Добрият дизайнер ще ви постави в крак с първоначалния дизайн, защото е във ваш интерес да останете на тази пътека. Промяната на поставената цел преди завършването на проекта може да доведе до объркване и смесени съобщения.

Платете навреме на вашия дизайнер

Плащането на вашия дизайнер навреме е уважавана сделка, която казва на графичния дизайнер, че сте ангажирани с проекта и оценявате неговата работа. Просто за някои, но ако графичният дизайнер трябва да прекара известно време в преследване на фактури, това не е много голям стимул да си свърши работата бързо или да поеме допълнителна такава.

Запази набраната скорост

Поставяйки проекта в режим на задържане (освен ако не е напълно необходимо), като не дадете обратна връзка на вашия дизайнер своевременно, означава, че проектът губи инерция и други проекти ще бъдат поставени пред вас. Ако графичния дизайнер се свърже бързо с вас, вземете този импулс и се движете с него. Алтернативата може да е липса на ентусиазъм за вашия проект и ще отнеме повече време, за да се натрупа отново инерция и да завършите работата.

Имате идея за дизайн, която се чудите дали да започнете?
Свържете се с нас на 0894579886 или пратете имейл на office@gnl-media.com