Skip to main content

Задължителните уеб сайт елементи

Да разберем точно кой ще посети уеб сайта ви и защо той е направил това, значително ще увеличи шансовете ви за успешна реализация. Вземете например уеб сайт, който генерира информация за семейни зъболекари. Посетителите на уеб сайта вероятно ще търсят конкретна информация относно нови пациенти, местоположение, работно време и може би области на компетентност. В този пример, менюто “Начална страница” може да е най-добре да предложи само няколко прости опции за навигация, за да запазите ангажираността на посетителя на сайта и да предотвратите ранно напускане.

Уеб посетителите могат да преценят вашето онлайн представяне по същия начин, по който те преценяват вашето физическо такова и персонал. Избягвайте предлагането на твърде много , твърде скоро, вместо това бързо ги свържете с информацията, която най-вероятно отговаря на техните нужди. Ето 5 ключови елемента, които искате вашият уеб сайт да предлага на посетителите:

1. Стигнете бързо до най-важното

Накратко, може ли посетителите за първи път сайта ви да разберат кои са вашите основните компетенции? Изградете визията за вашия бранд  около ключовия си продукт или услуга и как тя може директно да облагодетелства потенциалните купувачи.

2. Ограничаване на избора на начална страница

Ние всички харесваме малко разнообразие понякога, но посетител на уеб сайт, който е посрещнат с твърде много опции за навигация, може да започне да се почувства объркан. Опитайте се да канализирате трафика си в 3 или 4 области, които лесно ще се превърнат в подменюта и подходящи подраздели на сайта. След това можете по-добре да разберете какво може да ги удържи до крайната цел на сайта Ви.

3. Лесни опции за контакт

Някои от клиентите ви предпочитат да се свързват чрез имейл пред телефонно обаждане и обратното. Превръщането в борба за перспективи на искане на помощ по начина, по който желаеш, е огромна крачка в днешния свят на електронната търговия и може да доведе до загуба на възможности за вашия бизнес. Независимо дали става въпрос за кликване върху Skype, онлайн модули за чат или социални медии, днешната уеб технология предлага практически безкрайни средства за комуникация с вашаите клиенти и можете да ги включите всички на уеб сайта си с малко или никакви разходи.

4. Достатъчно информация

Шансовете да получите обаждане или да посетят бизнеса ви са по-добри, когато сте предоставили поне няколко подробности за конкретни продукти или услуги, вместо да бъдете умишлено неясни. Някои фирми смятат, че е добра стратегия да се задържат определени детайли, за да се предизвикат по-големи входящи обаждания или трафик, което е по-вероятно да има обратен ефект.

5. Ценообразуване

Това е трудната част, тъй като потребителите в наши дни могат да сравнят вашето предложение с конкуренцията ви за части от секундата.  Може да обмислите предлагането на  изключително онлайн ценообразуване и / или продукти, за да предотвратите изнасянето на маржове на други места. Не забравяйте обаче, че само защото се криете от онлайн играта “продукт и цена”, тя няма да ви  предостави имунитет за неопределено време. Голям брой потенциални клиенти вероятно вече са сравнили вашето предложение с това на конкуренцията, вероятно дори още докато стоите във вашия офис или шоурум, чрез мобилен браузър. Възможно е дори да имат достъп до WiFi, за да постигнат това.
Ние от Green Light Media ще се радваме да чуем вашето мнение по тaзи или другa тема. Чувствайте се свободни да се свържете с нас с всякакви въпроси или ако се нуждаете от съвет относно собствения си сайт или бизнес.