Избор на Уеб Дизайнер

Как да избера най – подходящия уеб дизайнер в София

Ако сте били натоварени със задачата да намерите компания за уеб дизайн в София за вашия бизнес, може да искате да оцените възможните кандидати чрез елементи, които са извън “хубавото портфолио“.

Мнозина се вълнуват, когато гледат страница с портфолио, която отговаря на техните дизайнерски вкусове. Това ги кара набързо да приключват процеса на вземане на решения, затваряйки вратата на други, по-квалифицирани кандидати. Оказва се, че изборът на уеб дизайнер може да бъде труден. Уебсайтът има потенциала да донесе на фирмата значителни възможности и нови потоци от приходи. Така че е разумно това да се разглежда като инвестиционно решение като всяко друго. Не се страхувайте да попитате дизайнерска агенция за референции, с които можете да говорите директно. Или да проверите онлайн рецензиите в Google и Yelp.

Докато намирането на дизайнери на уебсайтове, които използват творчеството, стила и мобилната съвместимост в работата си, ще има важно значение, има и други елементи, които трябва да имате предвид. Те са още по-критични. Един добър разработчик ще може да следва вашата посока за оформление, така че естетиката почти отнема мястото на други дизайнерски атрибути. Важно да разберете дали вашият кандидат може да достави компоненти, свързани с бизнеса и възвръщаемостта на инвестициите. Също така и да може да създаде уеб сайт, който е привлекателен и лесен за ползване.

прочети повече

Дизайн, който е подходящ за търсещи машини

Вероятно сте чували понятието “SEO” (оптимизация за търсачки) преди, но може би не знаете какво точно означава и защо може да е важно. Не сте сам. SEO е нещо, което разработчикът включва като част от цялостния си дизайн. При използване на техники за най-добра практика, търсачките ще намерят уебсайта и страниците ви достатъчно интересни. Така те ще го индексират и включат, когато доставят най-добри резултати за съвпадение. По този начин хората, използващи ключови думи за намиране на вашия бизнес ще го открият лесно.

За съжаление има вероятност да откриете уеб дизайнер, който не знае как правилно да оптимизира уебсайт, вместо да намерите такъв, който може. Премахването на уеб дизайнери, които не знаят SEO, ще бъде лесно. Трябва само да търсите в Google тези, които използват ключови думи, за които може да се предположи, че биха се насочили, например: “София уеб дизайн” или “София SEO”. Ако не можете да намерите своя уеб дизайнер, посочен на първата страница, това може да е добър индикатор, че не е в състояние правилно да оптимизира уебсайт.

WordPress, Joomla и други системи за управление на съдържанието

Не е необичайно да чуете оплаквания относно дизайнерите на уебсайтове, които притежават всички карти, когато става дума за достъп до уебсайта и страниците Ви. В края на краищата, уебсайтът е ваша собственост и точно както бихте искали достъп и контрол на всички активи на компанията, трябва да имате пълен контрол върху Вашата онлайн собственост. Добавянето на страница или актуализирането на съдържанието на уебсайта Ви трябва да бъде толкова просто и лесно, колкото композиране на имейл. Дори и начинаещите в технологиите намират работа с популярни системи за управление на съдържанието, като WordPress и Joomla сравнително основни.

Възможността да извършвате малки промени и актуализации на собствения си уебсайт ще ви позволи да поддържате уебсайта си актуален.  Същевременно ще спестите малко състояние от таксите в магазините. Посъветвайте се с вашия програмист за CMS (системи за управление на съдържанието) и колко лесно или трудно ще бъде да направите промени в сайта си, след пускането им на пазара. Ако не използват WordPress, Joomla или Drupal, може да искате да търсите другаде за дизайнер.

Колко струва един уебсайт?

Освен ако не включвате специализирана функционалност, като електронна търговия или други интерактивни елементи, разходите за нов уебсайт трябва да попадат удобно в рамките на много бюджети. Цената наистина се свежда до времето за пазаруване и опит. Понякога наистина получавате това, за което плащате. Плащането на твърде много е също жалко в рамките на индустрията за уеб дизайн.

В района на София сред уеб дизайнерите, които работят с истински легитимен бизнес, диапазонът обикновено е между  500лв. до 8,000лв. за най-основния дизайн. Някои компании започват ниско със стратегията “добави” – дават ниска оферта, но в последствие ви таксуват за всеки един добавен елемент. Други смятат, че високата цена е оправдана от предишните им творби. Евтините дизайни, като например тези, създадени от безплатни онлайн шаблони, сглобени от племенника ви, могат да изкривят възможностите. Тъй като те предлагат нестандартни потребителски преживявания, ви предават на конкуренцията ви.

Имаш въпрос?

Искаш изработка на модерен сайт, бранд дизайн или друга услуга с безкомпромисно качество от нашите специалисти?

контакти

Имаш въпрос?

Искаш изработка на модерен сайт, бранд дизайн или друга услуга с безкомпромисно качество от нашите специалисти?

#makeshithappen